Meunang Pitulung

nelpon BullyingCanada ayeuna

Tim kami langkung ti 350 sukarelawan terlatih di dieu ngan ukur ngabantosan jalma sapertos anjeun. Kantun angkat telepon anjeun sareng pencét:

(877) 352-4497

tur turutan pituduh pikeun ngakses Tim Rojongan!

Tong isin, kami di dieu pikeun anjeun.

Biasana pikeun panasaran ngeunaan jasa kami, tapi punten émut yén kami kedah mastikeun yén kami sayogi pikeun ngalayanan anu peryogi.

Teu yakin naon ngomong? Tong hariwang! Babaturan Virtual kami ramah sareng dilatih pisan-aranjeunna bakal ngobrol sareng sababaraha patarosan.

Resep Texting atanapi Email?

SMS kami iraha waé! Kantun ngirim pesen SMS ka:

(877) 352-4497

atanapi anjeun tiasa ngirim email ka Tim Dukungan kami 24/7/365 di:

Naon ari bullying?

Naon ari bullying?

Naon anu tiasa dilakukeun?

Loba barudak boga ide nu sae naon bullying téh sabab ningali eta unggal poe! Bullying lumangsung nalika batur nganyenyeri atanapi nyingsieunan jalma sanés kalayan ngahaja sareng jalma anu dibully sesah ngabela diri. Janten, sadayana kedah aub pikeun ngabantosan ngeureunkeunana.
Bullying salah! Éta kabiasaan anu ngajadikeun jalma anu dibully ngarasa sieun atanapi teu genah. Aya seueur cara pikeun jalma ngora silih bully, sanaos aranjeunna henteu sadar dina waktos éta.


Sababaraha di antarana nyaéta:

  • Punching, nyorong sareng tindakan sanésna anu nganyenyeri jalma sacara fisik
  • Nyebarkeun gosip goréng ngeunaan jalma
  • Ngajaga sababaraha jalma kaluar tina grup
  • Ngagoda jalma ku cara anu jahat
  • Meunangkeun jalma-jalma anu tangtu "geng" ka batur
  1. Bullying verbal – nyebut ngaran, sindir, ngagoda, nyebarkeun gosip, ngancam, nyieun rujukan négatip kana budaya, etnis, ras, agama, gender, atawa orientasi seksual, komentar seksual nu teu dihoyongkeun.
  2. Bullying Sosial - mobbing, scapegoating, ngaluarkeun batur ti grup, humiliating batur ku sapuan umum atawa corétan dimaksudkeun pikeun nempatkeun batur handap.
  3. Bullying fisik - neunggeul, nyodok, nyiwit, ngudag, nyorong, maksa, ngancurkeun atanapi maok barang-barang, keuna séksual anu teu dihoyongkeun.
  4. Cyber ​​Bullying - ngagunakeun internét atanapi olahtalatah téks pikeun nyingsieunan, nempatkeun-handap, nyebarkeun gosip atanapi ngagoda batur.

Bullying ngajadikeun jalma kesel. Bisa nyieun barudak ngarasa sepi, bagja jeung sieun. Éta tiasa ngajantenkeun aranjeunna henteu aman sareng panginten kedah aya anu lepat sareng aranjeunna. Barudak bisa leungit kapercayaan tur bisa jadi teu hayang indit ka sakola deui. Éta malah tiasa ngajantenkeun aranjeunna gering.


Sababaraha urang nganggap bullying ngan bagian tina tumuwuh nepi na cara pikeun jalma ngora pikeun diajar lengket up keur diri. Tapi bullying tiasa gaduh akibat fisik sareng psikologis jangka panjang. Sababaraha di antarana:

  • Kaluar tina kagiatan kulawarga jeung sakola, hayang ditinggalkeun sorangan.
  • Kaéra
  • Nyeri beuteung
  • headaches
  • Serangan panik
  • Teu bisa saré
  • Saré teuing
  • Keur béak
  • Nightmares

Mun bullying teu dieureunkeun, éta ogé menyakiti nu nongton, kitu ogé jalma nu bullies batur. Jalma-jalma sieun aranjeunna tiasa janten korban salajengna. Sanajan aranjeunna ngarasa goréng pikeun jalma nu keur bullied, maranéhna ulah kalibet dina raraga ngajaga diri atawa sabab teu yakin naon nu kudu.


Barudak anu diajar aranjeunna tiasa lolos tina kekerasan sareng agresi teras-terasan ngalakukeunana nalika dewasa. Aranjeunna gaduh kasempetan anu langkung ageung pikeun aub dina dating agresi, pelecehan seksual, sareng paripolah kriminal engké dina kahirupan.


Bullying tiasa gaduh pangaruh kana diajar


Setrés jeung kahariwang disababkeun ku bullying jeung pelecehan bisa nyieun leuwih hésé pikeun kids diajar. Éta tiasa nyababkeun kasusah dina konsentrasi sareng ngirangan kamampuan pikeun fokus, anu mangaruhan kamampuan pikeun nginget hal-hal anu aranjeunna pelajari.


Bullying tiasa ngakibatkeun masalah anu langkung serius


Bullying téh nyeri jeung humiliating, sarta kids anu bullied ngarasa embarrassed, butut jeung shamed. Upami nyeri henteu dileungitkeun, bullying malah tiasa ngakibatkeun pertimbangan bunuh diri atanapi paripolah telenges.

Di Kanada, sahenteuna 1 ti 3 murid rumaja dilaporkeun dibully. Ampir satengah kolot Kanada ngalaporkeun gaduh anak anu janten korban bullying. Studi geus kapanggih bullying lumangsung sakali unggal tujuh menit di tempat kaulinan sarta sakali unggal 25 menit di kelas.


Dina seuseueurna kasus, bullying eureun dina 10 detik nalika peers campur, atawa teu ngarojong kabiasaan bullying.

Mimiti, émut yén kami di dieu pikeun anjeun 24/7/365. Ngobrol jeung kami hirup, kirimkeun kami an email, atanapi masihan kami cingcin pa 1-877-352-4497.

Kitu cenah, ieu sababaraha tindakan konkrit anu anjeun tiasa laksanakeun:

Pikeun Korban:

  • Leumpang jauh
  • Béjakeun ka batur anu anjeun percanten - guru, palatih, pembimbing bimbingan, kolot
  • Menta tulung
  • Ucapkeun hal complimentary ka premanisme ngaganggu anjeunna / dirina
  • Tetep dina grup pikeun nyegah konfrontasi
  • Anggo humor pikeun ngalungkeun atanapi ngahubungi premanisme anjeun
  • Anggap yén premanisme teu mangaruhan anjeun
  • Terus ngingetkeun diri yén anjeun mangrupikeun jalma anu saé sareng pantes dihormat

Pikeun Bystanders:

Gantina malire kajadian bullying, coba:

  • Ngabejaan ka guru, palatih atawa pembimbing
  • Pindah ka arah atanapi gigireun korban
  • Paké sora anjeun - sebutkeun "eureun"
  • Sobat korban
  • Ngajauhkeun korban tina kaayaan

Pikeun Bullies:

  • Ngobrol jeung guru atawa pembimbing
  • Pikirkeun kumaha perasaan anjeun upami aya anu ngaganggu anjeun
  • Pertimbangkeun parasaan korban anjeun - pikir sateuacan anjeun ngalakukeun
  • Kanada ngagaduhan tingkat bullying pangluhurna ka-9 dina kategori umur 13 taun dina skala 35 nagara. [1]
  • Sahenteuna 1 ti 3 murid rumaja di Kanada parantos dilaporkeun dibully anyar-anyar ieu. [2]
  • Di antara urang Kanada sawawa, 38% lalaki sareng 30% awéwé dilaporkeun ngalaman bullying kalana atanapi sering salami taun sakola. [3]
  • 47% kolot Kanada ngalaporkeun gaduh anak korban bullying. [4]
  • Sakur partisipasi dina bullying ningkatkeun résiko ideu bunuh diri di nonoman. [5]
  • Laju diskriminasi anu dialaman diantara siswa anu ngaidentipikasi salaku Lesbian, Gay, Bisexual, Trans-identified, Two-Spirited, Queer or Questioning (LGBTQ) tilu kali langkung luhur tibatan nonoman heteroseksual. [4]
  • Katresna leuwih gampang jadi bullied on Internet ti budak. [6]
  • 7% tina pamaké Internet sawawa di Kanada, umur 18 taun sarta heubeul, timer dilaporkeun geus korban cyber-bullying di sawatara titik dina kahirupan maranéhanana. [7]
  • Bentuk anu paling umum tina cyber-bullying kalebet nampi email anu ngancam atanapi agrésif atanapi pesen instan, dilaporkeun ku 73% korban. [6]
  • 40% pagawé Kanada ngalaman bullying dina dasar mingguan. [7]
  1. Déwan Kanada on Learning - Bullying di Kanada: Kumaha intimidasi mangaruhan diajar
  2. Molcho M., Craig W., Alatan P., Pickett W., Harel-fisch Y., Overpeck, M., sarta HBSC Bullying Nulis Grup. Tren waktos cross-nasional dina paripolah bullying 1994-2006: papanggihan ti Éropa sareng Amérika Kalér. Journal Internasional Kaséhatan Umum. 2009, 54 (S2): 225-234
  3. Kim YS, sarta leventhal B. Bullying jeung Bunuh diri. Tinjauan. International Journal of rumaja Kedokteran sarta Kaséhatan. 2008, 20 (2): 133-154
  4. Bébas Bully Alberta - Bullying Homophobic
  5. Statistik Kanada - Cyber-bullying jeung mamingan barudak jeung nonoman
  6. Statistik Kanada - Korban Internét anu dilaporkeun diri di Kanada
  7. Lee RT, sareng Brotheridge CM "Nalika mangsana janten predator: Bullying di tempat kerja salaku prediktor counteragression / bullying, coping, sareng karaharjaan". Éropa Journal of Gawé sarta Psikologi Organisasi. 2006, 00 (0): 1-26
    sumber

Mitos #1 - "Barudak kedah diajar nangtung pikeun dirina."
Kanyataanana - Barudak anu wani ngawadul ngeunaan dibully nyarios yén aranjeunna parantos usaha sareng henteu tiasa ngatasi kaayaan sorangan. Ngubaran keluhan maranéhanana salaku panggero pikeun pitulung. Salian ti nawiskeun pangrojong, éta tiasa ngabantosan pikeun nyayogikeun murangkalih pikeun ngarengsekeun masalah sareng pelatihan kategasan pikeun ngabantosan aranjeunna dina kaayaan susah.


Mitos #2 - "Barudak kedah pencét deui - ngan langkung keras."
Kanyataanana - Ieu bisa ngabalukarkeun ngarugikeun serius. Jalma anu premanisme sering langkung ageung sareng langkung kuat tibatan korbanna. Ieu ogé méré barudak gagasan yén kekerasan téh cara sah pikeun ngajawab masalah. Barudak diajar kumaha ngabully ku ningali sawawa ngagunakeun kakuatanana pikeun agresi. Dewasa boga kasempetan pikeun méré conto alus ku ngajarkeun barudak kumaha carana ngajawab masalah ku cara ngagunakeun kakuatan maranéhanana dina cara hade.


Mitos #3 - "Éta ngawangun karakter."
Kanyataanana - Barudak anu dibully sababaraha kali, gaduh harga diri rendah sareng henteu percanten ka batur. Bullying ngaruksak konsep diri hiji jalma.


Mitos #4 - "Tongkat sareng batu tiasa ngarecah tulang anjeun, tapi kecap-kecap henteu tiasa menyakiti anjeun."
Realitas - Scars ditinggalkeun ku ngaran-panggero bisa lepas hirupna.


Mitos #5 - "Éta sanés bullying. Maranehna ngan ngagoda.”
Kanyataan - ejekan ganas nyeri jeung kudu dieureunkeun.


Mitos #6 - "Salawasna aya anu ngabully sareng bakal aya."
Kanyataan - Ku gawé bareng salaku kolot, guru jeung murid urang boga kakuatan pikeun ngarobah hal sarta nyieun masa depan hadé pikeun barudak urang. Salaku ahli ngarah, Shelley Hymel, nyebutkeun, "Butuh sakabeh bangsa pikeun ngarobah hiji budaya". Hayu urang gawé bareng pikeun ngarobah sikep ngeunaan bullying. Barina ogé, bullying sanes masalah disiplin - éta momen pangajaran.


Mitos #7 - "Barudak bakal murangkalih."
Realitas - Bullying mangrupikeun kabiasaan anu diajar. Barudak bisa jadi niru kabiasaan agrésif aranjeunna geus katempo dina televisi, dina pilem atawa di imah. Panaliti nunjukkeun yén 93% kaulinan vidéo ngaganjar paripolah telenges. Papanggihan tambahan nunjukkeun yén 25% budak umur 12 dugi ka 17 rutin nganjang ka situs internét gore sareng hate, tapi kelas literasi média ngirangan ningali kekerasan budak lalaki, ogé tindakan kekerasan di tempat kaulinan. Kadé pikeun déwasa ngabahas kekerasan dina média jeung nonoman, ngarah bisa diajar kumaha carana tetep dina konteks. Aya kabutuhan pikeun difokuskeun ngarobah sikep ka kekerasan.

sumber: Pamaréntah Alberta

Lamun museurkeun volunteering kalawan BullyingCanada, anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan kami meunangkeun aub jeung Janten Relawan Kaca.

Kami salawasna milarian jalma anu sumanget, motivasi, sareng dedikasi pikeun ngabantosan urang ngeureunkeun nonoman anu rentan tina dibully.

 

en English
X
Skip to eusi