OPP велат дека сајбер-малтретирањето е во пораст во училиштата Кенора

OPP велат дека сајбер-малтретирањето е во пораст во училиштата Кенора

Сајбер-малтретирањето меѓу студентите е во пораст во Кенора според провинциската полиција Онтарио. Описот што BullyingCanada дава за сајбер малтретирање е користење на интернет или текстуални пораки до
Што значи да се прослави Денот на розовата кошула

Што значи да се прослави Денот на розовата кошула

Повеќето Канаѓани мислат на Халифакс, Нова Шкотска, како прекрасно место за живеење и посета, но поморската провинција е исто така местото каде што Денот на розовата кошула е препознаен низ целиот свет на
Училиштата не се безбедни

Училиштата не се безбедни

Факти: Повеќе од половина од учениците погодени од малтретирање веруваа дека нивните насилници имаат способност да влијаат на тоа што другите ученици мислат за нив. Учениците кои биле малтретирани генерално страдале послабо
Патување во цел круг: Воведување на Cloudflare Canada – Интелигентен CIO Северна Америка

Патување во цел круг: Воведување на Cloudflare Canada – Интелигентен CIO Северна Америка

Мишел Затлин, ко-основач, претседател и КОО во Cloudflare, објаснува како компанијата ги проширува своите канадски операции, како компанијата работи со канадските бизниси и нуди некои лични размислувања. Cloudflare има
en English
X
Скокни до содржината