Ќе бидете топло запаметени по поддршката на малтретираната младина за генерациите што доаѓаат

Со правење сочувствителен и незаборавен подарок на BullyingCanada од вашиот имот, ќе имате позитивно влијание врз животите на малтретираните деца, дури и долго откако ќе ве нема. Ве молиме разговарајте со вашиот финансиски советник за да го изберете типот на наследен подарок што најмногу одговара на вашите потреби.

Подарок во ваша волја:

Во вашиот тестамент, можете да го покажете вашето сочувство за малтретираните деца со назначување подарок за нив BullyingCanada Inc. Можете да одредите одредена сума на пари, дел од имотот или преостанат процент од вашиот имот. Можете исто така да донирате хартии од вредност преку вашиот тестамент. Со тоа, вашиот имот нема да мора да плаќа данок на капитална добивка на вредноста на ценетите хартии од вредност. Лесно и ефтино е да додадете добротворен подарок на вашиот тестамент со тоа што ќе побарате адвокат да изготви код кој ги дефинира вашите намери за добротворно давање. Со тоа, не мора да се промени целата своја волја. Погрижете се вашиот кодицил потоа да биде зачуван со ваша волја и вашиот извршител да има пристап до двата документи. Преземете го нашиот Информации за подарок во тестамент и нашите Информации за подароци за хартии од вредност за да дознаете повеќе.

Подарок за осигурување:

Подарокот за осигурување ќе ви овозможи да ја искористите растечката моќ на осигурувањето за да ја умножите вашата дарежливост. Можете да донирате платена полиса за животно осигурување што повеќе не ви е потребна со тоа што ќе направите BullyingCanada Inc. сопственикот и корисникот на вашата полиса. Ако сè уште има исплати на вашата полиса, со именување BullyingCanada Inc. како сопственик на вашата полиса, BullyingCanada ќе ви испрати годишни добротворни сметки за премиите што продолжувате да ги плаќате. Ако именувате BullyingCanada Inc. како корисник на полиса за животно осигурување или кој било друг вид осигурителен производ (ануитети, регистрирани заштеди, сегрегирани средства), тогаш вашиот имот ќе добие даночна потврда за целосната вредност на подарокот во моментот на вашето положување. Преземете го нашиот Информации за подарок за осигурување за да дознаете повеќе.

Донација на RRSP и RRIFs:

Лесно е да ги донирате приходите од вашиот план за регистрирани пензиски заштеди (RRSP) и регистриран пензиски приход (RRIF) на BullyingCanada Inc. Добијте формулар за промена на корисникот од финансиската институција што ги поседува овие заштеди и променете го корисникот на BullyingCanada Inc., и поднесете го формуларот до оваа финансиска институција. Преземете го нашиот Подарок за пензиски заштеди за да дознаете повеќе.

Ако имате какви било прашања, ве молиме контактирајте со Услугите за донации: (877) 352-4497 или е-пошта: [заштитена по е-пошта].

en English
X
Скокни до содржината