Пријавете се за волонтер денес

Пријавете се за волонтер денес

Можете да направите разлика во животите на малтретираните деца на национално ниво. BullyingCanada нуди голем број начини да се вклучите!

Дали сте фантастичен поединец? Мора да бидете ако сте дошле на оваа страница.  

Можете да ја дадете вашата помош, од вашиот дом, на неколку начини: 

 •       Работете со малтретираните млади директно преку нашата мрежа за зајакнување и поддршка на менталното здравје 24/7, комуницирајќи со нив преку телефон, пораки, е-пошта или онлајн разговор.
 •       Помагање при собирање средства
 •       Вршење административни работи
 •       Обезбедување правен совет

Ако имате предлози во кои можете да помогнете на други начини, кажете ни. 

За да се вклучите, едноставно пополнете го формуларот подолу и ќе стапиме во контакт со следните чекори. 

Барања за директно работење со малтретирана младина

Постојат неколку услови и барања со кои треба да знаете:

 • Мора да сте законски возрасен (најмалку 18 или 19 години, во зависност од вашата локација)
 • Мора да се согласите за проверка на позадината
 • Мора да ги откриете сите реални или потенцијални конфликти на интереси
 • Мора да ја поминете нашата програма за обука во разумен временски период од прифаќањето
 • Мора да бидете спремни да бидете изложени на предизвикувачки или чувствителни содржини - тоа често е вклучено во ситуации на малтретирање
 • Мора да обезбедите доверлива, сочувствителна поддршка без да дозволите вашите предрасуди или верувања да се мешаат во давањето грижа
 • Мора да ги чувате во тајност сите материјали за лична идентификација со кои ќе наидете преку нашата услуга, освен како што се бара со закон или во согласност со нашите внатрешни политики или процедури
 • Мора да се придржувате до сите наши прописи, политики и процедури.

Јавете се на нашиот волонтерски координатор

Испратете е-пошта на нашиот волонтерски координатор

en English
X
Скокни до содржината