ЗА НАС

BullyingCanada Ја прави разликата

BullyingCanada Ја прави разликата

Нашите млади вреди да се борат за

BullyingCanada е единствената национална добротворна организација против малтретирање која е посветена само на создавање посветла иднина за малтретираните млади. Она што започна како веб-локација создадена од младите за здружување на малтретираните деца и обезбедување информации за малтретирањето - и како да се запре! - сега е целосна услуга за поддршка 24/7. Во кој било ден од годината, во кое било време, младите, родителите, тренерите и наставниците контактираат со нас преку телефон, СМС, онлајн разговор и е-пошта за помош како да го спречиме малтретирањето. Нашиот тим за поддршка е составен од стотици високо обучени волонтери.


Нашата единствена разлика: BullyingCanada стои до оние кои посегнуваат за помош додека не можеме да ставиме крај на нивното малтретирање. За секоја инциденца на малтретирање што ни е обрнато внимание, разговараме со малтретираните млади и нивните родители; насилниците и нивните родители; наставници, тренери, советници за насоки и директори; училишни одбори; локална полиција доколку е загрозен животот на детето; и локалните социјални служби за да ги добијат младите совети што им се потребни за да ги излечат. Овој процес често трае од две недели до повеќе од една година.


Ние, исто така, нудиме училишни презентации за малтретирањето и стипендии за студенти активни во напорите против малтретирањето.


BullyingCanada беше лансирана на 17 декември 2006 година од страна на 17-годишниот Роб Бен-Френет, ONB и 14-годишната Кејти Томпсон (Ној) кога веб-локацијата што тие ја создадоа стана во живо. И Роб и Кејти беа жртви на екстремно малтретирање за време на нивните основни и средношколски години. Барале помош, но не можеле да најдат добротворна или социјална служба за да интервенираат и да ги спречат да бидат немилосрдно измачувани. Така тие создадоа BullyingCanada да им помогне на децата во болка.


BullyingCanada е објавено во весници, списанија, радио и телевизија низ Канада и во светот на повеќе јазици - како на пр. Глобус и поштаReader's DigestДенешниот родител, и многу повеќе. Роб и Кејти беа многупати јавно признати за нивните неуморни напори.

Нашата приказна

Нашата приказна

Градење на ресурсите што им биле потребни како деца,
нашите основачи пораснаа BullyingCanada во национално богатство.

BullyingCanada Креиран

Основана е Кејти и Роб BullyingCanada во 2006 година, додека тие беа истрајни иако сопственото екстремно малтретирање.

Регистрација на CRA

Сакајќи да дадат повеќе од статичен извор на информации, Роб и Кејти се регистрираа BullyingCanada како оперативна добротворна организација за да им се овозможи да обезбедуваат услуги директно на младите на кои им е потребна.

Добротворен регистарски број
82991 7897 RR0001

Лансирана мрежа за поддршка

Знаејќи дека малтретирањето не го следи работното време, BullyingCanada започна линија за поддршка 24/7/365 за младите да можат да се јават, да разговараат, да е-пошта или да пишуваат пораки со високо обучени волонтери за да ја добијат потребната помош.

Запознајте ги нашите основачи

Запознајте ги нашите основачи

Донесување на животно искуство и експертиза во служба на малтретираните млади и нивните семејства низ целата земја.

Кејти Томпсон (Ној)

Коосновач

Кејти имала 14 години кога таа и Роб се запознале преку заеднички пријател. Кејти, исто така, била жртва на екстремно малтретирање додека растела. Секојдневно добивала смртни закани, била исмејувана и физички повредувана. Не наоѓајќи безбедно засолниште од нејзините мачители, таа го заврши своето 9-то одделение и засекогаш го напушти средното училиште.


За да им помогне на другите малтретирани деца како нив, таа и Роб започнаа BullyingCanada во форма на веб-страница. Таа немаше претходно искуство да зазема ставови против малтретирањето, но продолжи да биде злоупотребувана дури и после тоа BullyingCanada лансирана веб-страница.


Таа и Роб ја споделија улогата на ко-извршен директор на BullyingCanada. Додека градеше силна мрежа за поддршка, Кејти го заврши и го доби своето уверение за средно училиште во Онтарио преку онлајн учење. Оттогаш дипломирала на колеџот Сент Лоренс со нејзиниот сертификат за криминална психологија и однесување со дистинкција. Таа е исто така сертифицирана ASIST (Обука за применета самоубиствена интервенција за вештини), како и Роб и сите BullyingCanadaВолонтери на Тимот за поддршка.


Сегашната улога на Кејти во BullyingCanada е со скратено работно време, одговарајќи на е-пошта и барања за разговор во живо од малтретирани деца. Како една од неколкуте водителки, Кејти прави неколку BullyingCanada училишни презентации секоја година. Таа, исто така, рецензира книги поврзани со малтретирање и насилство.


Кејти беше прогласена за жена на годината од Стопанската комора на Северен Перт, областа на нејзиниот роден град.

Роб Бен-Френет, ONB

Ко-основач и извршен директор

Роб имаше 17 години во 2006 година кога тој и Кејти Томпсон (Ној) лансираа BullyingCanada.


Роден со церебрална парализа, неговата необична прошетка го направи мета на немилосрдни маки во текот на неговите училишни години. Доживеал психичко и физичко малтретирање - вклучувајќи го и клоци, сопнување, туркање, плукање, прозивка, палење со запалка и фрлање пред автобус во движење. Немилосрдното малтретирање го оставило неспособен да се концентрира на училишните задачи и со кошмари, ноќни потење и напади на паника. Два пати се обидел да стави крај на својот живот. Посегна за помош, но не најде утеха во анонимното, еднократно телефонско советување.


Наместо да биде смачкан, тој повика внатрешна сила. Сакајќи ниту едно друго дете да не го преживее она што го доживеал, тој соработувал со тогаш 14-годишната Кејти Ној, која исто така била жртва на малтретирање.


Заедно, тие лансираа веб-страница која роди национална услуга за поддршка создадена од младите, која ќе ја однесе поддршката до должина што ја направи канадската историја. На 22-годишна возраст, на Роб му беше доделена честа за член во Орденот на Њу Бранзвик.


Сега во своите триесетти, Роб изгради силна национална организација, со поддршка на Кејти. Тој наизменично одговара на повиците за помош, регрутира и обучува волонтери, дава училишни презентации и управува со сите дневни административни обврски и должности за собирање средства.

en English
X
Скокни до содржината