давање на малтретирани деца
посветла иднина
BullyingCanada's
24/7/365 Мрежа за поддршка
стои да помогне
Побарај помош Добијте помош сега
поддршка BullyingCanada Вклучете Можете да помогнете BullyingCanada се потпира на дарежливиот
поддршка на поединци како тебе.
едно единствено решение за малтретирањето

едно единствено решение за малтретирањето

Ние сме тука да ве поддржуваме на секој чекор од патот.

Ние сме тука да ве поддржуваме на секој чекор од патот.

BullyingCanada е единствената национална организација која решава ситуации на малтретирање за канадската младина преку директно олеснување на комуникацијата помеѓу малтретираните деца, нивните мачители, родителите, наставниците, училишните одбори, социјалните служби и, кога е потребно, полицијата.

24/7/365 Мрежа за поддршка

Волонтер

Придружи ни се. Спасете животи.

Придружи ни се. Спасете животи.

Нашата критична поддршка е овозможена од волонтери и донатори исто како вас.
На нив се потпираат десетици илјади млади ширум земјата BullyingCanada да им помогне да ја вратат безбедноста од насилниците во речиси секоја заедница.
Lifeline

Lifeline

24/7 национална мрежа за поддршка за малтретираните млади.
Младински гласови

Младински гласови

Работилниците во заедницата создаваат отворени умови и ги штитат децата.
Програма за стипендии

Програма за стипендии

Стипендиите ги поттикнуваат младите да станат лидери на заедницата.
Глас за жртвите

Глас за жртвите

Неуморно застапување за жртвите на малтретирање кај младите.
Секој момент се брои

Секој момент се брои

помогнете ни да одговориме на мачните повици за помош
години стаж
15
години стаж
вика за помош во 2020 година преку телефон и СМС
299887
вика за помош во 2020 година преку телефон и СМС
вика за помош во 2020 година преку разговор во живо и е-пошта
487148
вика за помош во 2020 година преку разговор во живо и е-пошта
посетителите на BullyingCanada.ca во 2020 година
53000000
посетителите на BullyingCanada.ca во 2020 година
Дајте им посветла иднина на малтретираните деца.

Дајте им посветла иднина на малтретираните деца.

Зачлени се BullyingCanada во обезбедувањето на витални, животоспасувачки ресурси и помош за најранливите млади во нацијата. Има многу опции за вклучување - од тоа да се биде еден од нашите дарежливи донатори до волонтерство за линијата за поддршка или да се помогне во задната канцеларија. Контактирајте со нас денес за да дознаете повеќе.

Сите сме во ова заедно - илјадници млади зависат од нас.

Сите сме во ова заедно - илјадници млади зависат од нас.

Ве молиме донирајте сега, бидејќи секој момент е важен!

Колку подолго детето е малтретирано, толку е поголема веројатноста да развие физички, емоционални и психолошки лузни кои можат да траат цел живот. Силеџиството може да ја уништи самодовербата, оставајќи ги децата повлечени и несигурни, со стомачни болки, напади на паника и кошмари. Тие не можат да се концентрираат на училиште, што резултира со послаби оценки што може да ги стесни нивните идни можности. Кога малтретирањето е непопустливо, депресијата и стресот може да ги наведат децата да си го одземат животот.


Потребна е голема храброст за децата да се обратат до нас за помош. Вашиот подарок ќе обезбеди одговор на секој вознемирен плач за помош, секој ден... во секое време. Вашата донација ни помага да се држиме до децата колку што ни е потребно да го запреме малтретирањето и да им дадеме посветла иднина!

Да стапат во контакт

Да стапат во контакт

Дознај повеќе

  Добијте помош сега - не сте сами

  Добијте помош сега - не сте сами

  24/7/365 поддршка преку телефон, текстуална порака, разговор или е-пошта

  Дали сте малтретирани?

  Можеме ли да сметаме на вашата поддршка?

  en English
  X

  Важно известување во врска со тековната пандемија COVID-19


  Поради актуелните глобални здравствени грижи и ограничените ресурси, BullyingCanada ќе работи со помал капацитет само со основни услуги. Ова значи дека нашите услуги (е-пошта, разговор во живо, текстуална поддршка и телефонски линии) ќе бидат директно достапни за младите само за време на траењето на пандемијата. Сите други поединци ќе бидат ставени во ред за следење подоцна.

  Ви благодариме за вашето разбирање.

  Скокни до содржината