Njaluk Bantuan

Panggil BullyingCanada saiki

Tim kita luwih saka 350 sukarelawan sing dilatih ing kene mung kanggo mbantu wong kaya sampeyan. Cukup angkat telpon lan nelpon:

(877) 352-4497

lan tindakake pituduh kanggo ngakses Tim Dhukungan!

Aja isin, kita kene kanggo sampeyan.

Pancen normal yen kepengin weruh layanan kita, nanging elinga yen kita kudu nggawe manawa kita kasedhiya kanggo ngladeni wong sing butuh.

Ora yakin arep ngomong apa? Aja kuwatir! Kanca Virtual kita grapyak lan dilatih kanthi apik - dheweke bakal ngobrol kanthi sawetara pitakon.

Luwih seneng SMS utawa Email?

SMS kita kapan wae! Cukup ngirim pesen SMS menyang:

(877) 352-4497

utawa sampeyan bisa ngirim email menyang Tim Dhukungan 24/7/365 ing:

Apa iku bullying?

Apa iku bullying?

Apa bisa rampung?

Akeh bocah sing ngerti apa bullying amarga dheweke ndeleng saben dina! Bullying kedadeyan nalika ana sing nglarani utawa medeni wong liya kanthi sengaja lan wong sing dibully angel mbela awake dhewe. Dadi, kabeh wong kudu melu kanggo nyegah.
Bullying iku salah! Tingkah laku sing ndadekake wong sing dibully rumangsa wedi utawa ora kepenak. Akeh cara sing ditindakake dening para mudha, sanajan dheweke ora ngerti.


Sawetara iki kalebu:

  • Punching, shoving lan tumindak liyane sing natoni wong fisik
  • Nyebar gosip ala babagan wong
  • Tetep wong tartamtu metu saka grup
  • Nggoda wong kanthi cara sing ora sopan
  • Nggawe wong tartamtu kanggo "gang up" ing wong liya
  1. Bullying verbal – nyebut jeneng, sarcasm, nggodha, nyebar gosip, ngancam, nggawe referensi negatif marang budaya, etnis, ras, agama, jender, utawa orientasi seksual, komentar seksual sing ora dikarepake.
  2. Bullying Sosial - mobbing, scapegoating, ora kalebu wong liya saka grup, ngremehake wong liya kanthi gerakan umum utawa graffiti sing dimaksudake kanggo nyelehake wong liya.
  3. Bullying Fisik - nggebug, nyolong, njiwit, ngoyak, nyorong, meksa, ngrusak utawa nyolong barang, ndemek seksual sing ora dikarepake.
  4. Cyber ​​Bullying - nggunakake internet utawa olahpesen teks kanggo medeni, nyelehake, nyebar gosip utawa ngece wong.

Bullying ndadekake wong upset. Bisa nggawe bocah rumangsa sepi, ora seneng lan wedi. Bisa nggawe dheweke rumangsa ora aman lan mikir yen ana sing salah karo dheweke. Bocah-bocah bisa ilang kapercayan lan bisa uga ora pengin sekolah maneh. Bisa-bisa malah lara.


Sawetara wong mikir bullying mung bagean saka tuwuh lan cara kanggo wong enom kanggo sinau kanggo tetep munggah kanggo awake dhewe. Nanging bullying bisa duwe akibat fisik lan psikologis jangka panjang. Sawetara iki kalebu:

  • Mundur saka kegiatan kulawarga lan sekolah, pengin ditinggal dhewe.
  • Wirang
  • lara weteng
  • ngelu
  • Serangan Panik
  • Ora bisa turu
  • Kakehan turu
  • Kesel
  • ngimpi

Yen bullying ora diendhegake, uga nglarani wong sing nonton, uga wong sing ngganggu wong liya. Wong sing ana ing kono wedi yen bisa dadi korban sabanjure. Sanajan dheweke ngrasakake wong sing diganggu, dheweke ora melu kanggo nglindhungi awake dhewe utawa amarga dheweke ora yakin apa sing kudu ditindakake.


Anak-anak sing sinau bisa lolos saka kekerasan lan agresi terus ditindakake nalika diwasa. Dheweke duwe kesempatan sing luwih dhuwur kanggo melu agresi kencan, pelecehan seksual, lan tindak tanduk kriminal ing pungkasan urip.


Bullying bisa duwe pengaruh kanggo sinau


Kaku lan kuatir sing disebabake dening bullying lan pelecehan bisa dadi luwih angel kanggo bocah sinau. Bisa nimbulaké kangelan ing konsentrasi lan nyuda kemampuan kanggo fokus, kang mengaruhi kemampuan kanggo ngelingi bab sing wis sinau.


Bullying bisa nyebabake masalah sing luwih serius


Bullying nglarani lan ngremehake, lan bocah-bocah sing ditindhes rumangsa isin, dibuwang lan isin. Yen lara ora diilangi, bullying bisa uga nyebabake bunuh diri utawa tumindak kasar.

Ing Kanada, paling ora 1 saka 3 siswa cah cilik wis dilaporake diganggu. Meh setengah saka wong tuwa Kanada wis nglaporake duwe anak sing dadi korban bullying. Pasinaon nemokake bullying kedadeyan saben pitung menit ing papan dolanan lan saben 25 menit ing kelas.


Ing mayoritas kasus, bullying mandheg ing 10 detik nalika kanca-kanca campur tangan, utawa ora ndhukung prilaku bullying.

Kaping pisanan, elinga yen kita ana ing kene kanggo sampeyan 24/7/365. Ngobrol karo kita urip, ngirim kita an email, utawa menehi kita ring 1-877-352-4497.

Sing jarene, ana sawetara tindakan konkrit sing bisa ditindakake:

Kanggo Korban:

  • Mlaku adoh
  • Marang wong sing dipercaya - guru, pelatih, penasihat bimbingan, wong tuwa
  • Nyuwun tulung
  • Ngomong apa sing pujian marang wong sing ngganggu kanggo ngganggu dheweke
  • Tetep ing grup kanggo ngindhari konfrontasi
  • Gunakake humor kanggo mbuwang utawa nyambungake karo pembully sampeyan
  • Pretend sing bully ora mengaruhi sampeyan
  • Tansah elinga yen sampeyan wong sing apik lan pantes diajeni

Kanggo wong sing nonton:

Tinimbang nglirwakake kedadeyan bullying, coba:

  • Marang guru, pelatih utawa penasihat
  • Pindhah menyang utawa jejere korban
  • Gunakake swara sampeyan - ucapake "mandheg"
  • Kekancan karo korban
  • Mimpin korban adoh saka kahanan

Kanggo Bullies:

  • Ngomong karo guru utawa penasihat
  • Coba pikirake kepiye perasaan sampeyan yen ana wong sing ngganggu sampeyan
  • Coba perasaan korban - mikir sadurunge tumindak
  • Kanada nduwe tingkat bullying paling dhuwur nomer 9 ing kategori bocah umur 13 taun kanthi skala 35 negara. [1]
  • Paling ora 1 saka 3 siswa cah cilik ing Kanada wis nglaporake dibully bubar. [2]
  • Antarane wong Kanada diwasa, 38% lanang lan 30% wadon kacarita wis ngalami bullying sok-sok utawa kerep nalika taun sekolah. [3]
  • 47% wong tuwa Kanada laporan duwe anak korban bullying. [4]
  • Sembarang partisipasi ing bullying mundhak risiko gagasan suicidal ing muda. [5]
  • Tingkat diskriminasi sing dialami siswa sing ngenali Lesbian, Gay, Biseksual, Trans-identified, Two-Spirited, Queer or Questioning (LGBTQ) kaping telu luwih dhuwur tinimbang remaja heteroseksual. [4]
  • Bocah-bocah wadon luwih kerep diganggu ing Internet tinimbang bocah lanang. [6]
  • 7% pangguna Internet diwasa ing Kanada, umur 18 taun lan luwih, nyatakake dhewe wis dadi korban cyber-bullying ing sawetara titik ing urip. [7]
  • Bentuk cyber-bullying sing paling umum yaiku nampa email utawa pesen cepet sing ngancam utawa agresif, dilapurake dening 73% korban. [6]
  • 40% buruh Kanada ngalami bullying saben minggu. [7]
  1. Dewan Sinau Kanada - Bullying ing Kanada: Kepiye intimidasi mengaruhi sinau
  2. Molcho M., Craig W., Amarga P., Pickett W., Harel-fisch Y., Overpeck, M., lan HBSC Bullying Writing Group. Tren wektu lintas nasional ing prilaku bullying 1994-2006: temuan saka Eropa lan Amerika Utara. Jurnal Kesehatan Masyarakat Internasional. 2009, 54 (S2): 225-234
  3. Kim YS, lan leventhal B. Bullying lan Bunuh Diri. A review. Jurnal Internasional Kedokteran lan Kesehatan Remaja. 2008, 20 (2): 133-154
  4. Alberta Bebas Bully - Bullying Homophobic
  5. Statistik Kanada - Cyber-bullying lan nggodho bocah lan remaja
  6. Statistik Kanada - Korban Internet sing dilaporake dhewe ing Kanada
  7. Lee RT, lan Brotheridge CM "Nalika mangsa dadi predator: bullying ing papan kerja minangka prediktor counteragression / bullying, nanggulangi, lan kesejahteraan". Jurnal Kerja lan Psikologi Organisasi Eropa. 2006, 00 (0): 1-26
    SOURCE

Mitos #1 - "Anak kudu sinau kanggo ngadeg dhewe."
Kasunyatan - Bocah-bocah sing wani sambat babagan diganggu, ujar manawa dheweke wis nyoba lan ora bisa ngatasi kahanan kasebut dhewe. Nambani keluhan minangka telpon kanggo bantuan. Saliyane menehi dhukungan, bisa mbiyantu nyedhiyakake bocah-bocah kanthi pemecahan masalah lan latihan asertif kanggo mbantu dheweke ngatasi kahanan sing angel.


Mitos #2 - "Bocah-bocah kudu bali - mung luwih angel."
Kasunyatan - Iki bisa nyebabake cilaka serius. Wong sing ngganggu asring luwih gedhe lan luwih kuat tinimbang korbane. Iki uga menehi gagasan marang bocah-bocah yen kekerasan minangka cara sing sah kanggo ngatasi masalah. Bocah-bocah sinau carane ngganggu kanthi nonton wong diwasa nggunakake kekuwatane kanggo agresi. Wong diwasa duwe kesempatan kanggo menehi conto sing apik kanthi mulang bocah-bocah carane ngatasi masalah kanthi nggunakake kekuwatane kanthi cara sing cocog.


Mitos #3 - "Iku mbangun karakter."
Kasunyatan - Bocah-bocah sing ditindhes bola-bali, nduweni rasa percaya diri lan ora percaya marang wong liya. Bullying ngrusak konsep dhiri wong.


Mitos #4 - "Tongkat lan watu bisa ngrusak balung, nanging tembung ora bisa nglarani sampeyan."
Kasunyatan - Parut sing ditinggalake kanthi jeneng bisa tahan seumur hidup.


Mitos #5 - "Iki dudu bullying. Dheweke mung nggodha.”
Kasunyatan - Ejekan ganas nyengsarakke lan kudu mandheg.


Mitos # 6 - "Salawas-lawase ana pengganggu lan mesthi bakal ana."
Kasunyatan - Kanthi makarya bebarengan minangka wong tuwa, guru lan siswa, kita duwe kekuwatan kanggo ngganti samubarang lan nggawe masa depan sing luwih apik kanggo anak-anak kita. Minangka ahli anjog, Shelley Hymel, ngandika, "Butuh kabèh bangsa kanggo ngganti budaya". Ayo bebarengan kanggo ngganti sikap babagan bullying. Sawise kabeh, bullying ora masalah disiplin - iku wayahe mulang.


Mitos # 7 - "Bocah-bocah bakal dadi bocah."
Realitas - Bullying minangka prilaku sing disinaoni. Bocah-bocah bisa uga niru tumindak agresif sing dideleng ing televisi, film utawa ing omah. Riset nuduhake yen 93% game video menehi ganjaran tumindak kasar. Panemuan tambahan nuduhake yen 25% bocah lanang umur 12 nganti 17 ajeg ngunjungi situs internet gore lan sengit, nanging kelas literasi media nyuda tontonan kekerasan, uga tumindak kekerasan ing papan dolanan. Penting kanggo wong diwasa kanggo ngrembug babagan kekerasan ing media karo wong enom, supaya bisa sinau carane tetep ing konteks. Ana perlu kanggo fokus ing ngganti sikap marang kekerasan.

Source: Pamrentahan Alberta

Yen sampeyan kasengsem ing lilo tanpo pekso karo BullyingCanada, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan kita Njaluk lan Dadi Relawan kaca.

Kita tansah ngupaya individu sing antusias, motivasi, lan pengabdian kanggo mbantu kita nyegah para pemuda sing rentan supaya ora diganggu.

 

en English
X
Skip isi